Tarinamme

Inspiraatio

Metsätalousinsinöörinä Martin on tottunut katsomaan puita hieman eri näkökulmasta, kuin esimerkiksi puuseppä. Kun hän näki puita, olivat ne yleensä vielä yhtenä kappaleena, pyöreinä ja kaarnan tai tuohen kera. Ainoa puuaineksen näkyvä osa oli kaadetun puun katkaisupinta, päätypuu.

Hänelle se oli ja on yhä puun hienoin osa, sillä se on ikään kuin ikkuna menneisyyteen, joka kertoo monta tarinaa. Esimerkiksi kuinka vanha puu on, millaiset kasvuolosuhteet sillä oli kunakin vuonna ja tapahtuiko sen elämän aikana kenties jotakin odottamatonta.

Kun hän muutti Suomeen, vietti hän ensimmäisenä talvena paljon aikaa polttopuiden teossa, jotta talomme pysyisi lämpimänä. Silloin hän huomasi, kuinka valo voi paistaa päätypuun palasten läpi, luoden kauniin ja lämpimän tunnelman. Siitä tähän hetkeen kului noin 1,5 vuotta kehitellä nykyinen Kajo Design -valaisintarjonta.

Se teki silloin ja tekee hänet yhä todella onnelliseksi ja tyytyväiseksi, että hän voi kehitellä valaisimia lempimateriaalistaan sekä suosikki puunosasta.

Lue lisää Martinista.

Kajo

Kajo on vanha suomalainen sana, joka ei ole laajalti käytössä. Monet suomalaisetkaan eivät enää tiedä sanan merkitystä. Kajo on valoa, joka ei paista suoraan ja kirkkaana. Aivan kuten Kajo Design-valaisinten valo huokuu puun läpi.

”Kun aurinko aamulla nousee ja taivaanranta alkaa hiljalleen kajastaa pehmeää valoa.”

Kestävyys

Kestävä toiminta ja raaka-aineiden vastuullinen käyttö ovat meille todella tärkeitä asioita.

Saksalaiset metsänhoitajat väittävät keksineensä käsitteen kestävä kehitys. Kasvaminen Saksassa sekä opiskelu yliopistossa, joka on keskittynyt kestävään kehitykseen ja ympäristönsuojeluun antoi Martinille paljon vaikutteita kyseisistä aatteista ja ideoista. Hänen mielestään on erittäin tärkeää käsitellä varoen ja vastuullisesti niitä luonnonvaroja, joita meillä on. Myös Kajo Design seisoo tämän periaatteen takana!

Puu

Erityisesti puurakentamisen puolella on pitkään ollut tiedossa, että pohjoismaisella puulla on monia etuja. Karumpien kasvuolojen vuoksi puut kasvavat hitaammin, kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa ja kehittävät täten suuremman tiheyden.

Näin Suomessa, järvien ja metsien maassa, on ehdottomasti käytettävä paikallista puuta. Me pyrimme hankkimaan puumme mahdollisimman läheltä. Päästäksemme tähän tavoitteeseen teemme yhteistyötä paikallisen sahan kanssa.